Att göra ändringar i utrustninguppgifterna

Man kan börja ändrandet av enskilda utrustnings uppgifter antingen via utrustninglistan på ’Utrustning’-sidan eller på den aktuella utrustningns egen sida.

För att göra ändringar i utrustninguppgifterna krävs skrivrätt till utrustningna.

Att börja ändra utrustninguppgifter i utrustninglistan

I utrustninglistan inleds ändrandet av utrustninguppgifterna genom att klicka på ändringsikonen i utrustningradens högra ända.

Att börja ändra utrustninguppgifter på utrustningns egen sida

På utrustningns egen sida kommer man åt att ändra uppgifterna genom att klicka på ’Ändra’ uppe till höger på utrustningkortet.

I läget ’Redigera utrustningens uppgifter’ kan du ändra uppgifterna om utrustningn. När du är klar, klicka på ’Spara’ nertill på sidan eller tryck på Enter.

Akta dig för duplikat!

Det gäller att vara noga när man skapar och gör ändringar i utrustning och utrustningsmodeller. Annars kan du i misstag göra ett duplikat av en utrustningsmodell utan att märka det.

Vanligtvis är det bäst att behövliga ändringar görs i modelluppgifterna om ändringen gäller alla identiska utrustning.

Trail skapar en ny modell i följande fall:

Modellnamnet har inte använts förut

Om du skriver in en ny utrustning och ger den ett modellnamn som inte finns i Trail från förut, skapar Trail en ny modell. Det betyder att exempelvis skrivfel, brist på specialtecken eller överflödiga specialtecken samt ändringar i stora och små bokstäver skapar en ny utrustningsmodell i Trail.

Exempel: Trail innehåller en utrustningsmodell som heter Toyota Land Cruiser. Användaren skriver in en ny utrustning och anger som modell Toyota Landcruiser. Trail skapar en ny modell.

Tillverkarens namn har inte använts förut

Det som gäller skrivandet av modellnamnet gäller också skrivandet av tillverkarnamnet. Var alltså noga även med tillverkarnas namn.

Utrustningns kategoriuppgift ändras

Om du ändrar utrustningns kategori skapar Trail en ny modell.

Utrustningtypen ändras

Om du ger utrustningn en ny utrustningtyp skapar Trail en ny modell.

Duplikatmodeller kan kombineras med andra modeller i modellistan. Om modellen är tom (alltså inte innehåller någon utrustning) kan den också tas bort genom att klicka på papperskorgen i modellistan.